Pipoja tarvitaan ainakin meidän perheessä. Mieltymykset vaihtelevat lapsilla päivästä toiseen ja unohdettuja hattuja etsitään ympäri kaupunkia. Tein erilaisia hattuja kasan (=17 kpl - hups:) ja sitten taas poikien kanssa koitettiin, että mikä miellyttää ja mikä sopii minkäkin takin kanssa.

Ensimmäisenä kuitenkin esittelyyn pääsee tilaushattu. Tämän tilasi hoitotäti jo monta viikkoa sitten. Lupasin tehdä kunhan taas teen hattuja muutenkin.

Sitten nuorisomuotiin. Malli on omasta päästä ja olen erittäin tyytyväinen tähän. Tällaisia syntyi ruskeita, mustia ja sinisiä eri paksuisesta fleecestä. Yksi heijastin heiluu hiphop-hatun päässä, mutta muunlainen kuviointi ei ollut sallittua.

Sitten kuva koko kasasta. Hattumalleja: hiippapipo, peruspipo, hiphop-pipo ja neliöpipo (=kissankorvat). Näistä siis yksi lähtee hoitotäsille ja 6 jää kotiin. Mihinköhän muut menisivät?

Pitänee jatkaa samaa puuhastelua joku toinen päivä, mutta vaihtaa kankaiden värit tyttömäisempiin.

EDIT 17.11.2010: Lisäilen vielä vähän ohjeita perus- ja hiphop-pipoihin.

Leikkaa taiteella allaolevan kuvanmukainen kappale. Jos haluat vuorellisen, niin leikkaa samanlainen kappale myös vuorikankaasta.

  • Jos haluat vuorellisen peruspipon, niin kaavan korkeus n. 22 cm.
  • Jos haluat vuorettoman peruspipon, niin kaavan korkeus n. 26-27 cm. Tällöin taitetta otsalla noin 4-5 cm.
  • Jos haluat vuorettoman hiphop-pipon, niin kaavan korkeus n. 37-39 cm. Tällöin taitetta otsalla noin 4-5 cm.
  • Jos haluat vuorellisen hiphop-pipon, niin kaavan korkeus n. 32-35 cm.

Ompele taka- ja lakisauma kiinni. Jos vuorellinen versio, niin ompele myös vuori ja päällinen kiinni alasaumasta (tällöin pipo on nurin perin ilman ainuttakaan reikää, mutta älä pelkää - kyllä siitä vielä pipo tulee).

Leikkaa alla olevan kuvanmukaisesti halkio pipon huipulle kun pipo on taitettu kaksinkerroin.

Laita jo ommellut lakisaumat päällekkäin ja ompele leikatun halkion saumat ristiin olemassa olevan lakisauman kanssa. Jos teet vuorellista, niin ompele tässä vaiheessa päällikankaan leikattu halkio kiinni; käännä pipo ja ompele viimeiseksi vuoren halkio kiinni.

Toivottavasti ohje on ymmärrettävä ja toivottavasti siitä olisi jollekin apua.