Perjantaina juhlimme yhdellä lähikylällä juhannusta ystävien luona. Edellisen postauksen kokko oli kylätoimikunnan tekemä ja todella suuri. Tuliaisiksi perjantai-illaksi keräsin niittykukkia.
Lauantaina ystäviä saapui luoksemme. Jälkiruuaksi tarjoilin marianne juustokakkua (fazerin resepti muokattuna).
Marianne Juustokakku
POHJA:
1 pkt Wilhelmiina keksejä
50 g margariinia
TÄYTE:
4 dl vispikermaa
150 g Marianne rouhetta
250 g rahkaa
100 g tuorejuustoa
7 kpl liivatelehteä
1 dl vettä
PINTAHYYTELÖ:
350 g mansikoita
260 g punaherukoita
4 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
1 dl punaviinimarjamehua
Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele leivinpaperilla päällystettyyn kakkuvuokaan.
Vatkaa kerma. Sekoita keskenään rahka, juusto ja Marianne-rouhe. Yhdistä nämä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet. Sekoita muihin aineisiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Soseuta marjat + sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta mehu ja sulata liivatteet. Yhdistä aineet ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä.
Kommentit