Perjantaina juhlimme yhdellä lähikylällä juhannusta ystävien luona. Edellisen postauksen kokko oli kylätoimikunnan tekemä ja todella suuri. Tuliaisiksi perjantai-illaksi keräsin niittykukkia.

Lauantaina ystäviä saapui luoksemme. Jälkiruuaksi tarjoilin marianne juustokakkua (fazerin resepti muokattuna).

Marianne Juustokakku

POHJA:

1 pkt Wilhelmiina keksejä

50 g margariinia

TÄYTE:

4 dl vispikermaa

150 g Marianne rouhetta

250 g rahkaa

100 g tuorejuustoa

7 kpl liivatelehteä

1 dl vettä

PINTAHYYTELÖ:

350 g mansikoita

260 g punaherukoita

4 liivatelehteä

1,5 dl sokeria

1 dl punaviinimarjamehua

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele leivinpaperilla päällystettyyn kakkuvuokaan.

Vatkaa kerma. Sekoita keskenään rahka, juusto ja Marianne-rouhe. Yhdistä nämä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet. Sekoita muihin aineisiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Soseuta marjat + sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta mehu ja sulata liivatteet. Yhdistä aineet ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä.