Onpa viimeisestä kirjoituksesta kauan... Nyt tulee tällainen seka-postaus menneistä asioista ja tehdyistä käsitöistä :)

Ensin kasa villasukkia... Näitä on kyllä valmistunut enemminkin, mutta olen unohtanut kuvata kaikki :(   Suurin osa sukista on menossa joululahjaksi tuttujen lapsille.

Keittiöstä on valmistunut kaksi samanlaista kakku - tosin eri juhliin. Eli isänpäiväkakku ja synttärikakku.

Ihanasta paljettilangasta (Novita crystal) yhdelle naiselle joululahjaksi Baktus-huivi. Näitä pitäisi tehdä useampi, oli nimittäin niin onnistunut ensimmäinen huivi. Malli on "kireä" kaulan ympärille ja kiinnittyy napilla edestä kiinni. Puikot 10 mm ja lankaa meni 2 kerää.

EDIT 25.11.10. Vähän pitää vielä lisäillä Baktus-huiviin kommentteja / tietoja: Mallihan on hyvin yksinkertainen. Luodaan 4 silmukkaa. Kudotaan aina oikeaa ja lisätään toiseen reunaan joka neljännellä kerroksella 1 silmukka. Puolessa välissä sitten lopetetaan lisäykset ja siirrytään kavennuksiin vastaavasti, eli kavennetaan 1 silmukka joka neljäs kerros. Jotenkin mallin yksinkertaisuus ei ole ispiroinut aikaisemmin, mutta kun katselin crystal-lankaa, niin silloin se iski. Mielestäni baktus huivi kaipaa just vähän erilaista lankaa. Crystal-langassa on paljetteja ja toivon, että ne eivät kaulaa hirveästi ärsytä. Huivin kokeilujen perusteella uskon, että paljeteista ei ole haittaa.

Ja vielä yksi lyhyt iloinen asia. Dinosaurus-puku päätyi omistajalleen ja omistaja oli tyytyväinen. Puku oli just sopivan reilu, joten mahtuu varmaan noin vuoden.