Virkkausinnostus iski (kudonta ja ompelu ovat taka-alalla). Näin TeeTee shopissa (http://atv71.vuodatus.net/blog/2986285/ostospaikka-ja-muistutus/) verkkohuivin, joka oli huovutettu. Silloin muistinkin, että minulla on ruskeaa Fritidsgarn huovuttuvaa lankaa vielä jäminä jäljellä. Ei siis muuta kuin virkkaamaan. Ohje on omasta päästä.

Aloitin virkkaamalla 140 ketjusilmukkaa. Verkko koostuu 7:n ketjusilmukan pätkistä. Aloitettuun ketjusilmukkajonoon virkkasin 35 kpl 7 silmukan lenkkiä, jotka kiinnitin joka neljänteen ketjusilmukkaan. Jatkoin aina seuraavalle kerrokselle 7 ketjusilmun lenkkejä niin, että ne kiinnittyivät edellisen kerroksen keskelle. Joka kerta reunassa vähensin lenkeistä reunimmaisen (siirtyminen seuraavaan kerrokseen pitää tehdä viimeistä lenkkiä myöden). Loppujen lopuksi 35 kerroksen jälkeen jäljellä oli 1 lenkki. Lanka on paksu ja virkkasin väljästi 8mm koukulla. Tältä näytti virkkauksen jälkeen.

Sitten vaan huivi pesukoneeseen 40 asteen pikapesuun ja ulos tuli kutistunut, mutta ihanan tukeva verkkohuivi.

Tässä lähikuva ketjusilmukasta huovutuksen jälkeen. Aivan ihanan tuntuinen ja oloinen pitää. Tämä lähtee töihin hartiahuiviksi :)

Myös välipalana tehdyt vauvan villasukat valmistuivat jo muutama päivä sitten. Tykkään väristä ja ovat nopea tehdä paksusta langasta.